Hoi Kim,
Inmiddels hebben wij Fikao alweer ruim 4 maanden in ons bezit. En wat is het toch een braaf paard!
We hebben hem inmiddels leren kennen als gevoelig en enthousiast paard. Hij is leergierig en wilt erg zijn best doen. Naast het dressuurrijden doen we ook veel grondwerk en leert hij zo steeds meer. Dat pakt hij allemaal goed op, erg leuk.
Hij maakt ook regelmatig een sprongetje. Dat lijkt hij erg leuk te vinden en gaat ook steeds beter. Natuurlijk hoort ook een ontspannende buitenrit in het programma en komen we uiteraard regelmatig op het strand terecht.
Kortom, het gaat allemaal goed en we zijn erg tevreden!
Groetjes Erwin

- Fikao de Santon en Erwin

Wij zijn zo blij met de aankoop van Gitano!
Hij is een superlief en eerlijk paard, ook op buiten ritten, zoals ons was beloofd…., kent hij zen werk!
Gitano schrikt werkelijk nergens van. Ook is hij zeer werkgewillig en leert hij razendsnel bij. Onze eerste reactie toen we hem op de site zagen…, was van “Dit is hem”, we zijn ons hart gevolgd en bij Kim terechtgekomen. Kim was zeer gedienstig en vriendelijk! Het is ook meer dan duidelijk dat zij professioneel en eerlijk is en haar vak kent!
Dus mensen die op zoek zijn naar een lieve, oprechte, werkgewillig pre, dan kan ik jullie zeker adelante stables aanraden, succes verzekert!
Bedankt Kim

Groetjes Gabrielle en Dave

- Gabrielle, Dave en Gitano

Prestador Rosa……….. Alleen die naam klinkt al als een sprookjespaard….. En wat blijkt?…Het is echt een super schattig, leergierig en mooi paard…
Na een aantal jaren met mijn oude paardje ‘gesukkeld’ te hebben i.v.m. stofallergie, had ik besloten om een ander paard te kopen. Ik wilde heel graag een Andalusiër, een echt Spaans paard. Nu weet ik dat Andalusiër niet het juiste woord voor dit ras is (eigenlijk is het zelfs een scheldwoord..), maar een PRE.
Lang heb ik niet hoeven te zoeken. Ik had een aantal stallen gebeld en informatie op internet gezocht. Bij een aantal stallen kreeg ik geen warm gevoel, zij kwamen over als echte handelsstallen en niet als liefhebbers. Toen ik contact opnam met Adelantstables werd ik uitgebreid te woord gestaan en gaf Kim mij eerlijke informatie. Zij vertelde dat ze paarden uit Spanje zouden halen en dat er misschien wel eentje voor mij bij zou zitten. Ik kon niet wachten op de aankomst van de paarden en op de foto’s. Toen ik de foto’s had gezien en de informatie had gelezen, was ik helemaal weg van Prestador Rosa. Helaas was er nog iemand die dit gevoel bij dit paard kreeg. Zij was eerder dan ik en had besloten om het paard te kopen. Gelukkig voor mij is vanwege persoonlijk omstandigheden de koop uiteindelijk niet door gegaan. Toen wist ik het helemaal, het heeft zo moeten zijn, dit is mijn paard!
Toen ik hem zag en op hem reed voelde het meteen vertrouwd aan. Ik heb hem laten ruinen en meegenomen naar mijn stal. Uiteraard was het in begin wennen. Ik heb zoveel jaren op mijn eigen oude paard gereden. Nu moest ik weer met de basis beginnen.
Prestador Rosa is nu 6 maanden bij mij en we zijn al een echt team! Waar ik bij mijn oude paard jaren over gedaan heb, heb ik nu met Prestador al voor elkaar. Hij is super lief en werkwillig. Als ik op hem rijd, dan lijkt hij wel een blijde puppy. Hij heeft altijd zin en zal nooit iets kwaads doen. Vandaag heb ik bijvoorbeeld voor eerst buiten in het bos gereden. Hij was super braaf en liep zo met een ander paard mee.
Ik hoop nog vele jaren van Prestador Rosa te genieten. Over een paar jaar hoop ik dat mijn dochtertje ook op hem kan gaan rijden, maar als hij zo lief en rustig blijft, dan is dat zeker mogelijk. Kim, bedankt voor de goede service van de aankoop en het geweldige paard!

- Tanja en Prestador Rosa

Ruim anderhalf jaar geleden ging ik op zoek naar een Iberisch paard. Mijn grote kwpn er ging met wedstrijd pensioen en ik wilde iets kleiners maar wel stoer paard. Ik wilde voor de zoektocht ruim de tijd nemen. De eerste die ik zag en ging uitproberen was Neptuno die op dat moment 3 maanden bij Kim stond. Ik wist wat ik wilde ,maar ook wat ik niet wilde. Dat ik bij de allereerste kennismaking zo’n goed gevoel en klik had met dit paard was verbazing wekkend. Kim vertelde zijn eigenschappen en het totaal plaatje kwam op mij heel integer over. Mijn gevoel was super! Kim probeert haar paarden op aller terrein uit zodat een potentiële koper een goede indruk krijgt van het paard. Als koper moet je jezelf kritisch afvragen, wat wil ik ? Maar ook wat kan ik? Mijn eerste goede indruk is nooit weggegaan en ben ik nog steeds super wijs met hem. Een spanjaard rijden vergt aanpassing van de ruiter wanneer je een kwpn er gewend bent. En het opleidings traject in Spanje is ook anders, daar moet je je als ruiter aan kunnen passen. Wij rijden nu op Z nivo en de groei is er nog lang niet uit. Bovendien gaan we ook vaak naar buiten en dat vinden we allebei ook geweldig leuk. Ik denk dat Kim haar paarden heel eerlijk verkoopt. Mijn eerste ‘ kijk actie ‘ was gelijk een schot in de roos, want Neptuno gaat nooit meer weg!

- Arja en Neptuno

3 jaar geleden ben ik (na een flinke zoektocht en eerdere miskoop bij een ander) bij Kim en Adelante Stables terecht gekomen: wat een verademing! Kim had een paar prachtige, goed getrainde, grote PRE’s staan en ik was verliefd op meerdere. Uiteindelijk heb ik Soto bij haar gekocht en heeft ze me uitstekend en met veel geduld geholpen. Ik zocht een PRE waar ik mee kon dressuren en ook mee op buitenrit kon. Soto is een schot in de roos! Inmiddels is hij ook goedgekeurd om te dekken en heeft hij 1 prachtige zoon en een nieuwe belofte is onderweg. Hopelijk komt er nog zo’n prachtige kleine Soto bij! Succes met je stallen Kim, je verdient het!

- Sonja en Soto Alhamilla

5 jaar geleden stelde Kim Uncidor aan me voor.De klik met Kim en Uncidor was er meteen en nog steeds!Een PRE heeft wel wat temperament maar wat zo bijzonder is aan dat ras is dat ze zeer intelligent en zeer eerlijk zijn.Met Uncidor kan ik goed dressuur rijden.Hij leert heel snel. Zowel privélessen als groepslessen met hem rijden is geen probleem. Ook als recreatiepaard top!Heel leuk om buitenritten met hem te maken. Hij schrikt gewoon van niks. Uncidor is ook een heel lief en zeer aanhankelijk paard. Zeker ook met kinderen.
Ik kon me geen beter paard wensen. Dankjewel Kim!

- Els en Uncidor

Ik heb mijn lieve Gallega nu bijna 2 jaar en ik wordt nog steeds elke dag meer en meer verliefd op haar. Ze is mijn eerste PRE en ben nu echt wel gevallen voor het ras. Ik ben Kim nog altijd zo dankbaar voor de goede begeleiding! Nooit gepusht, me alle tijd gegeven die ik nodig had om de knoop door te hakken en ons super goed op weg gebracht tijdens onze eerste ritjes samen. Als je op zoek bent naar een leuke PRE, recreatief of voor de dressuur, is het zeker de moeite om eens een kijkje te nemen bij haar!

- Michelle en Gallega

Ik was al een tijdje op zoek naar mijn droompaard en begon de moed al te verliezen tot ik Gallega tegenkwam… ik wist direct: ‘dit gaat het worden’. Ik was tijdens mijn zoektocht heel wat paarden tegengekomen die ervoor zorgden dat ik niet veel vertrouwen meer had in het rijden en Gallega heeft dit weer helemaal herstelt! Wat een droompaard! Ik hoop nog super veel te bereiken met haar!
Ik wil Kim ook zeker bedanken voor de geweldige begeleiding. Als je een leuk paardje zoekt kan ik geen beter adres aanraden!

- Gallega en Michelle

Hey Kim, eventjes een berichtje om te zeggen dat alles super goed gaat met Capu. Wat doet hij het toch zo goed. In het begin testte hij wat mar door een paard keer te tonen wie de baas is heb ik nu een toppertje onder met poep. Nog altijd zo blij met men knappie !! Nog eens super hard bedankt ?

- Casimir en Capuchino

Hispano is erg snel gewend op zijn nieuwe plek, hij heeft het erg naar zijn zin. Hij is heel ontspannen en relaxed in de omgang en tijdens het verzorgen, eigenlijk al vanaf de 1e minuut. Mijn dochter kan hem rustig zelf naar de paddock brengen of er afhalen, of uit zijn stal halen om te poetsen. Hij is ook zeer sociaal en nieuwsgierig, zowel naar andere paarden als mensen, op een hele fijne, rustige manier.
Ook met rijden gaat het goed, hij is helemaal niet nerveus en kijkt nergens naar, en tegelijkertijd doet hij enorm zijn best en wil hij graag hard voor je werken. Kortom, een fantastisch paard! We zijn ontzettend blij met hem!
Bedankt voor je vriendelijke en geduldige hulp bij de aankoop, ik zou je zeker aanbevelen!
vriendelijke groetjes
Nicole en Merel

- Nicole en Hispano

Hispano is erg snel gewend op zijn nieuwe plek, hij heeft het erg naar zijn zin. Hij is heel ontspannen en relaxed in de omgang en tijdens het verzorgen, eigenlijk al vanaf de 1e minuut. Mijn dochter kan hem rustig zelf naar de paddock brengen of er afhalen, of uit zijn stal halen om te poetsen. Hij is ook zeer sociaal en nieuwsgierig, zowel naar andere paarden als mensen, op een hele fijne, rustige manier.
Ook met rijden gaat het goed, hij is helemaal niet nerveus en kijkt nergens naar, en tegelijkertijd doet hij enorm zijn best en wil hij graag hard voor je werken. Kortom, een fantastisch paard! We zijn ontzettend blij met hem!
Bedankt voor je vriendelijke en geduldige hulp bij de aankoop, ik zou je zeker aanbevelen!
vriendelijke groetjes
Nicole en Merel

- Nicole en Hispano

Even laten weten dat Filosofo na een goed jaar nog steeds gelukkig is bij ons thuis. En wij zijn ook heel gelukkig met hem! Het is een schat van een paard. Lief, braaf, leergierig, aanhankelijk en heel grappig als hij moe is. Waarschijnlijk deze winter onze 1ste dressuurwedstrijd rijden. Spannend!

Nogmaals bedankt om mij zo een leuk paard te bezorgen en nog veel succes over de grens.

Groetjes,
Kim

- Kim en Filosofo

Het leek een moeilijke opgave om een paard voor mij te vinden na 20-ruiterloze jaren dat ook voldoende mogelijkheden biedt voor mijn dochter, maar we hebben hem gevonden! Guirlache past zich gewoon aan ?Hij loopt netjes dressuur in de bak maar vindt buitenritten even leuk als mij.
Hij is zoals je zei een ongelooflijk lief, nuchter en aanhankelijk paardje!
Dank je wel om hem aan ons voor te stellen!

- Freya en Guirlache

In mei heb ik Vurlo gekocht bij Adelante stables. Was meteen verkocht. Wat een prachtig paard en een lief dier. Kim reed hem voor en dat gaf de doorslag. Wat rijdt zij correct en netjes. Gewoon met een trens en geen stang. Hij was net ingereden door kim en toen hij bij mij kwam reed ik de tweede dag al de bossen in. Wat is hij braaf.
Vele leuke reacties gehad, dat het zo’n mooie hengst is met mooie gangen. Ben super blij met hem. Toch een hele overgang voor mij….van volbloed arabier naar een pre, maar bevalt mij prima. Dank je wel Kim voor dit prachtig paard waar ik mijn liefde en passie in kan steken.

Liefs Silvana

- Silvana en Vurlo

Kim, dank voor je fijne hulp bij de aankoop van onze Il Agorero.
Hij heeft, zoals je terecht aangaf, een super fijn karakter en dat was helemaal waarnaar we op zoek waren. Zijn mooie look nemen we er met plezier bij 🙂
Nogmaals dank aan Adelante stables, dit was een heel goed contact voor ons om de overstap naar dit mooie ras te maken

- An, Nette en Il Agorero

Super tevreden van de jonge 4-jarige Nijareno die ik kocht bij Adelante Stables. Reeds na enkele weken hebben we ons al aan een dressuurproefje gewaagd en het ging super! Zeer leuke commentaar van de jury gekregen dus ik ben alvast heel blij met hem! Groetjes Dorien

- Dorien en Nijareno!

Kim bedankt voor je goede hulp advies en service bij de aankoop van onze Caramelo we zijn heel erg tevreden en blij met hem en met Adelante stables zeker een aanrader

- Familie Lefler

Heb hem gevonden!

Mijn droompaard…mijn god!

Na lang zoeken, het proberen van allerlei paardjes, en weer een kleine ontgoocheling rijker, kwam ik bij Adelantes Stables terecht, bij Kim Taelman.

Kim bracht ons samen …en…wauw direct grote liefde!

Wat was dat genieten, wij samen.

Addis Abeba en ik!

Kim heeft prachtige, brave en goede Spaanse paardjes, zowel voor de recreatieve als voor de sportieve ruiter staan.

Haar stalletjes zijn kraaknet en ze heeft ons altijd heel goed ontvangen en begeleid.

Ze is een toplesgeefster met veel geduld.

Wat ook belangrijk is, is dat ze haar Spaanse paardjes op een trensje rijdt en niet op stang en trens zoals het in Spanje de gewoonte is.

Dank u Kim en veel succes verder.

Je hoort nog van ons!

Liefs van Addis Abeba en Véronique

- Véronique en Addis Abeba

“Ik was al enige tijd aan het uitkijken voor een tweede dressuurpaard. Ik was op zoek naar een lief, braaf en kwaliteitsvol paard om richting de hogere proeven te gaan. Dankzij het team van Adelante Stables heb ik uiteindelijk mijn droom-PRE gevonden. Tardio XIII staat nu een viertal weken bij ons op stal en verandert iedere dag in de positieve zin. Zoals jullie zeiden, is hij enorm lief, bomproof en ontzettend leergierig. Jullie eerlijkheid en vertrouwen heb ik dan ook enorm geapprecieerd. Ik ben jullie nog iedere dag dankbaar dat jullie in ons geloven en achter ons, als combinatie, staan. Ik ben ervan overtuigd dat Tardio XIII en ik nog ontzettend veel leuke momenten gaan beleven!
Dank jullie wel!”

- Kelly Louwet

“Een tijdje geleden kochten we Enfermero bij jullie en we hebben nog geen ogenblik spijt gehad!
Het was een moeilijke zoektocht om een paard met zowel een goede dressuuraanleg als een
bomproof karakter te vinden om lange buitenritten mee te maken. Jullie hadden een zeer
eerlijke aanpak en konden perfect duidelijk maken welk paard bij mij het best paste. Nu, enkele weken
later zijn we telkens weer verwonderd wat een braaf en eerlijk paard Enfermero is en bovenal wat een
beweging hij heeft! Nog veel succes met jullie bedrijf!”

- Elout

“Enojado is nu goed drie weken bij ons, na twee dagen hebben we hem samen op de wei gezet met onze arabier ruin , dit gaat supergoed door zijn coole lieve karakter, het zijn nu beste maatjes. We maken ook mooie wandelingen en dit gaat bijzonder goed, kortom een super knuffelhengst met een gouden karakter. We gaan zeker nog vele mooie momenten beleven met deze prachthengst dankzij Adelante Stables.”

- Paul en Peggy
Achtergrond Wolk Achtergrond Wolk