Wie zijn we?

Adelante Stables is opgericht door Paul Raemakers, Kim Taelman en hun partners Sofie Berden en Geert Claes. Nadat Paul in 2015 onverwachts overleed besliste Kim met de hulp en steun van haar man Geert de zaak verder te zetten. Zij zijn Paul eeuwig dankbaar dat hij hun in contact heeft gebracht met het Spaanse paard, want ondertussen zijn ze verliefd geworden op deze knappe en uiterst intelligente viervoeter!

Wie is Kim Taelman?

Oorspronkelijk is zij uit Lier afkomstig en al van zeer jonge leeftijd werd zij in contact gebracht met de paarden. Haar ouders reden zelf ook en waren de trotse eigenaars van een paard.  Op 5-jarige leeftijd mocht ze tot haar grote vreugde zelf leren paardrijden.

Al snel bleek dat ze het echte paardenvirus te pakken had, want vanaf haar tienerjaren, was ze zowat elk vrij moment tussen de paarden te vinden.  Stallen uitmesten, poetsen, rijden… geen werkje was teveel!

Nadat ze voldoende ervaring had opgedaan kreeg ze al snel kansen om met eigenaars-paarden te rijden.  Zo kreeg ze ook de kans om haar eerste wedstrijdervaringen op te doen.  Pas op haar 18de kocht ze haar eigen paard, dat ze zelf vanaf 3-jarige leeftijd opleerde tot dressuurpaard.  Met hem reeds ze verschillende jaren wedstrijd tot een zware blessure hier een einde aan maakte…

Op 21 jarige leeftijd is Kim met een eigen dressuurstal begonnen in Sint Katelijne Waver, waar zij zich vooral toelegde op het trainen van wedstrijdruiters en paarden.  Zij kreeg ook de kans om enkele sponsor-paarden te rijden, waarmee ze uiteindelijk tot op St-George niveau geraakte.  Door omstandigheden werd haar dressuurstal in 2013 verkocht.

Zo belandde ze uiteindelijk bij haar man Geert en 2 schatten van dochters in Hasselt.  Gelukkig waren zij niet vies van een beetje (veel) paardengeur en al snel ging Kim op zoek naar een nieuwe uitdaging in de paardenwereld.  En zo maakte ze kennis met de uit de hand gelopen hobby van Paul, nl. het Spaanse paard.  Adelante Stables was geboren!

Wat doen we?

Kim gaat samen met u op zoek naar het paard dat past binnen uw budget en wensen. Bij een bezoek aan onze stal worden de geselecteerde paarden gepresenteerd en voorgereden. Indien u beslist een paard bij ons aan te kopen zijn alle keuringen toegestaan door een veearts naar keuze en kunt u rekenen op eventuele hulp en begeleiding na verkoop.

Verder helpen wij u graag met het in orde brengen van de nodige papieren en eventueel ook het transport van uw paard.

U kunt altijd op ons terugvallen voor advies! Op onze website vindt u een actuele kleine greep uit het totale aanbod. Indien u vragen heeft, neemt nu vrijblijvend contact met ons op!

 

Filosofie

De werking van onze stal is gebaseerd op een beleid waarbij zorgvuldig paarden worden geselecteerd op basis van betrouwbaarheid, uitstraling en talent. Bij de keuze van onze paarden wordt er zeer nauwlettend gekeken op het uiterlijk, het gangenwerk en het belangrijkste: ‘het karakter’. Bij ons zult u dan ook uitsluitend goed gemanierde, eerlijke en betrouwbare paarden vinden.

Waarom het Spaanse paard?

Het Spaanse paard heeft een prachtige uitstraling, oogt elegant en heeft een geweldig karakter. Hij is eerlijk en trots, temperamentvol, intelligent, werkwillig, betrouwbaar en zeer mensgericht. Dit paard wordt mede door zijn prachtige uiterlijk vaak gezien in het circus, bij shows en in films.  Zijn natuurlijke aanleg voor verzameling en zijn geweldige galoppade maakt hem uitermate geschikt voor dressuur. Dit zien we oa. terug in de geweldige prestaties tijdens de Olympische spelen en de World Equestrian Games 2010. Door zijn koele karakter is hij ook uitermate geschikt om recreatief of aangespannen mee te rijden. Dit alles maakt hem dus een echte allrounder!

 

Achtergrond Wolk Achtergrond Wolk