Deskundige instructie en begeleiding, op maat gemaakt, voor de ontwikkeling van ruiter en paard!

Een Spaans paard kopen is één ding, maar met een Spaans paard rijden heeft soms wat extra begeleiding nodig!  Er zijn toch enkele verschillen tussen de gewone rijpaarden en de Spaanse paarden.  Zo hebben zij vaak een hele andere africhting gekregen in Spanje waardoor de communicatie met de nieuwe ruiter in het begin soms wat moeilijk loopt.  Let op, een Spaans paard gaat zelden vervelend doen omdat hij iets niet wilt doen!  Ze worden maar al te vaak verkeerd begrepen door de verschillen in hun opleiding en de klassieke rijkunst die wij kennen.  Dus is het erg belangrijk om een goede begeleiding te zoeken wanneer je voor het eerst aan het werk gaat met een Spaans paard!

Onder leiding van Kim worden onze paarden op professionele basis getraind. Door de jaren heen heeft zij heel wat ervaring opgedaan zowel met jonge paarden, verreden paarden, de gewone dressuurpaarden/pony’s en de Spaanse paarden van niet zadelmak tot hoger opgeleid. Of je nu een gedreven ruiter bent die verder wilt komen in de wedstrijdsport, of je wilt een fijn gehoorzaam paard voor een plezierige buitenrit. Wij geven instructie en begeleiding aan zowel wedstrijdruiters als recreatieruiters, jeugd en volwassenen. Indien gewenst geven wij ook advies over de opvoeding van het paard, de verzorging, het voerbeleid, enz.

Indien nodig kunt u ook terecht om uw paard/pony te laten trainen.  Zo kunt u uw paard bij ons in training brengen om het te laten herscholen, corrigeren, trainen, wedstrijdklaar maken en om te laten uitbrengen op wedstrijden.

Voor zowel ruiter als paard is het belangrijk dat er wordt gewerkt aan een bevestigde basis, om zo een goede ontwikkeling niet in de weg te staan en het plezier te behouden. We proberen de ruiter bewust te maken van het hoe en waarom, en welk gevoel daarbij hoort. Samen met duidelijke en consequente hulpen, komen we tot een goede communicatie tussen ruiter en paard. Elke gemotiveerde, gedreven ruiter met een wil om iets te leren is welkom!

 

Achtergrond Wolk Achtergrond Wolk